FONTOS!!! GSUITE E-MAIL CÍM VÁLTOZÁS 2021. 01. 07.

FONTOS!!! GSUITE E-MAIL CÍM VÁLTOZÁS 2021. 01. 07.

Kedves Diákok!

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség megszünteti a sulinet.hu domaint és helyette az edu.hu domaint vezeti be.

Ez sajnos a mi G Suite/Google Workspace rendszerünket is érinti. Nekünk is meg kell változtatni a felhasználók nevében a suilnet.hu végződést edu.hu-ra.

A módosítást 2021. január 7-én, tanítási idő után fogjuk elvégezni.

A benneteket érintő hatása az lesz, hogy ezt követően csak az edu.hu végződésű felhasználónévvel tudtok majd belépni.

Fontos, hogy az előző e-mail címet töröljétek az eszközökről és csak az újjal legyetek bejelentkezve, mert több e-mail cím egyidejű használatát továbbra is rosszul viseli a G Suite. Szerencsés esetben a régi felhasználónevet automatikusan el is felejti az eszköz, de ez rendszerfüggő.

Eddigi tapasztalatok alapján Firefox esetén elég, ha csak egy felhasználóval vagytok bejelentkezve, Chrome esetén viszont előfordulhat, hogy új profilt kell létrehozni az új felhasználónévhez. A különböző márkájú és típusú telefonok és tabletek eltérően viselkedhetnek.

Tehát, ha valakinek pl. tesztelek1234 a felhasználóneve, az 2021. január 7. után a következő e-mail címmel tud majd belépni az iskola G Suite rendszerébe:

tesztelek1234@diak.csokonai-debr.edu.hu

A jelszó is visszaáll a kezdetire, vagyis újra az OM azonosító (7-essel kezdődő 11 jegyű szám) lesz, amit az első bejelentkezéskor meg kell változtatni.

Kérem, hogy ezt a jelszót jegyezzétek meg, és állítsatok be a rendszerben a jelszó visszaállítására alkalmas e-mail címet és/vagy telefonszámot. Így elfeledett jelszó esetén is módosítani lehet azt, az e-mail címre vagy telefonszámra küldött kóddal.

Minden más változatlanul marad. Nem törlődik sem a Drive, sem a GMail, sem a Classroom, sem más alkalmazás tartalma. Mind a csoportok, mind az osztálytermek ugyanúgy megmaradnak.