Határtalanul 2017

Határtalanul 2017

A "Határtalanul" pályázat keretében iskolánk október 4. és 8. között látja vendégül a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceumból érkező  diákokat és tanáraikat.

 

                                                        

 

Határtalanul 2017

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett, "Együttműködés Gimnáziumok között" című, HAT-17-03 kódjelű pályázati felhívásra benyújtott,  HAT-17-03-2017-00009 pályázati azonosítón nyilvántartásba vett nyertes pályázatunkon iskolánk 2.179.000 Ft támogatást kapott a pályázatban tervezett programok megvalósítására.

A pályázat címe: A történelem tanúi – nemzeti tudatunkat formáló költők, közéleti személyiségek nyomában

A pályázatot testvériskolánkkal, a kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceummal valósítjuk meg. Célunk, hogy a két iskola közötti kapcsolat a közös tevékenységek révén erősödjön, s ezzel együtt az erdélyi és a magyarországi magyarok összetartozás-tudata is.

Rövid összefoglaló a pályázat tartalmáról:

Két ötnapos együttlét valósul meg a két iskola 21-21 diákjával és 3-3 kísérőtanárával. Az Arany-emlékévhez kötődő kulturális programokat, kétnapos közös kirándulást, játékos vetélkedőt, irodalmi műsort, sok-sok élményt kínálunk.

2017. október 4. és 8. között látjuk vendégül az erdélyi diákokat, október 6-án és 7-én közös kiránduláson ismerkedhetnek meg a tanulók a Hortobágy, Kemderes, Nagykőrös, Kecskemét nevezetességeivel.

2018. április 4. és 8. között a mi diákjainkat fogadják a kolozsváriak. Az erdélyi kirándulás legfontosabb állomásai: Geszt, Nagyszalonta, Kolozsvár, Zilah, Zsibó, Nagybánya, Koltó, Szamosújvár, Válaszút, Bonchida.

2017. október 4-8. részletes program