Csokonaira emlékeztünk a borozóban

Csokonaira emlékeztünk a borozóban

 

Névadónk születésének 250. évfordulójára iskolánk egy tanárcsoportja különleges produkcióval készült: a költő Szerelemdal a csikóbőrös kulacshoz című versét adták elő. Az egy-egy verszakos szavalatokból Juhász-Héra Andrea tanárnő szerkesztett videót.

Pinczés István rendező, a Debreceni Színjátszó Stúdió vezetője felkérte iskolánkat, hogy vegyünk részt a debreceni Bajcsy-Zsilinszky utcában lévő Egri Borozóban november 15-én délutánra szervezett vidám és kötetlen Csokonai-megemlékezésen.  A borozó előtti utcai performance részeként fellépett tanárcsoportunk a „szavalóstafétával”, valamint Ádám Angelika 10.a, Antal Alexandra 10.f, Kerékgyártó Lili 10.e és Pankotai Fanni 11.a osztályos tanulók, akik A Reményhez c. Csokonai-vers megzenésített változatát adták elő.

Köszönjük a lehetőséget a borozó tulajdonosának, Kovács Istvánnak és a szervezőknek, hogy bekapcsolódhattunk a városi rendezvénysorozatba, és belekóstolhattunk a borozó hangulatába – a forralt bor, a tea, a pogácsa, a perec, a fánk mellett élvezhettük az együttlét örömét, Csokonai művészetének sokszínű megidézését.

Video: Szerelemdal a csikóbőrös kulacshoz tanáraink előadásában

Cikk és fotógaléria a Debrecen Literature honlapján