Osztályprofilok

Osztályprofilok

Áttekintő táblázat a 2017/2018-as tanévben induló osztályokról és az idegen nyelvekről

 

Osztály

Kód

Tanulmányi terület

Első és második idegen nyelv

A

0100

humán csoport

angol, latin

0200

emelt szintű történelem csoport

angol, német

B

0300

általános tantervű csoport

angol, német

0400

emelt szintű német nyelvi csoport

német, angol

C

0500

általános tantervű csoport sportolóknak

angol, olasz

0600

általános tantervű csoport

angol, orosz/finn

Kny

0700

magyar-olasz két tanítási nyelvű osztály

olasz, angol

E

0800

emelt óraszámú matematika-informatika csoport

angol, német

0900

emelt óraszámú biológia csoport

angol, német

F

1000

emelt szintű angol nyelvi osztály

angol, német

 

A osztály

0100 - humán

Az A osztály  humán csoportját azoknak ajánljuk, akik különösen érdeklődnek a magyar nyelv  és irodalom, az ének-zene, a rajz és a művészettörténet iránt, esetleg maguk is művelik valamelyik művészeti ágat. A csoport emelt óraszámban angol nyelvet, második idegen nyelvként latin nyelvet és helyi tanterv alapján stílustörténetet tanul.

 

0200 – emelt történelem

Az A jelű osztály másik csoportja emelt szintű történelem csoport. Azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik különösen érdeklődnek a történelem iránt. A csoport angol és német nyelvet tanul.

 

B osztály

0300 – általános

 Általános tantervű a B osztály 0300 kódú csoportja. Az osztály tanulói angol és német nyelvet tanulnak. 9. évfolyamon helyi tanterv alapján környezettan tantárgyat oktatunk.

 

0400 – emelt német

A B osztály 0400 kódú csoportjában a német nyelv óraszáma magas. A képzést a nyelvek iránt fogékony, jó nyelvérzékű tanulóknak ajánljuk. Az emelt szintű német csoport tagjai második nyelvként angol nyelvet tanulnak.

 

 

C osztály

0500 - általános

Az általános tantervű C osztály 0500 kódú csoportjába igazolt sportolókat várunk, akik versenyengedéllyel is rendelkeznek. A csoport tanulói angol és olasz nyelvet tanulnak.

 

0600 – általános

Az általános tantervű C osztály 0600 kódú csoportjának tanulói első idegen nyelvként angol, második idegen nyelvként orosz vagy finn nyelvet tanulnak.

 

Kny osztály

0700 (magyar-olasz két tanítási nyelvű)

A magyar-olasz két tanítási nyelvű Kny osztályba azoknak a jó képességű diákoknak a jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek az olasz nyelv és kultúra iránt, de még nem tanultak olaszul. A képzés öt évfolyamos. Az első tanévben intenzív olasz nyelvi előkészítés történik. A továbbiakban általános tanterv szerint folyik az oktatás, melynek során olasz nyelven kell tanulni   a történelmet, a földrajzot, a matematikát és a célnyelvi civilizációt. A második idegen nyelv az angol.

 

E osztály

0800 – emelt matematika-informatika

Az E osztály emelt óraszámú matematika és informatika csoportját a matematika és informatika iránt érdeklődő diákoknak ajánljuk. A csoport tanulói angol és német nyelvet tanulnak.

 

0900 – emelt biológia

Emelt óraszámban tanulják a biológia tantárgyat az E osztály 0900 kódú csoportjában az érdeklődő tanulók. A diákok angol és német nyelvet tanulnak.

 

F osztály

1000 – emelt angol

Az emelt szintű angol nyelvi osztályban (F osztály) az angol nyelv óraszáma magas. Az osztályt a nyelvek iránt fogékony, jó nyelvérzékű tanulóknak ajánljuk. Az emelt szintű angol mellett második nyelvként német nyelvet tanulnak