Osztályprofilok

Osztályprofilok

 

 

Osztály

Kód

Tanulmányi terület

Első és második idegen nyelv

A

1000

humán csoport

angol, olasz

2000

emelt szintű történelem csoport

angol, német

Kny B

3000

magyar-német két tanítási nyelvű osztály

német, angol

C

4000

általános tantervű csoport sportolóknak

angol, olasz

5000

általános tantervű csoport

angol, orosz

Kny D

6000

magyar-olasz két tanítási nyelvű osztály

olasz, angol

E

7000

emelt óraszámú matematika-informatika csoport

angol, német

8000

emelt szintű biológia csoport

angol, német

F

9000

emelt szintű angol nyelvi osztály

angol, francia

 

A osztály

1000 - humán

Az A osztály  humán csoportját azoknak ajánljuk, akik különösen érdeklődnek a magyar nyelv  és irodalom, az ének-zene, a rajz és a művészettörténet iránt, esetleg maguk is művelik valamelyik művészeti ágat. A csoport emelt óraszámban tanulja az irodalom mellett az angol nyelvet, a második idegen nyelv az olasz.

2000 – emelt óraszámú történelem

Az A jelű osztály másik csoportja emelt óraszámú történelem csoport. Azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik különösen érdeklődnek a történelem iránt. A csoport angol és német nyelvet tanul.

 

Kny B osztály

3000 – magyar-német két tanítási nyelvű

 A magyar-német két tanítási nyelvű Kny B osztályba azoknak a jó képességű diákoknak a jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a német nyelv és kultúra iránt, és magas szinten szeretnék elsajátítani a nyelvet. A felvételnek nem követelménye a német nyelv ismerete, azokat is várjuk, akik nem tanultak németül általános iskolában. A csoportbontás és a magas nyelvi óraszámok lehetővé teszik, hogy a nyelvtudásbeli különbségek hamar kiegyenlítődjenek. A képzés öt évfolyamos. Az első tanévben intenzív német nyelvi előkészítés történik. A továbbiakban általános tanterv szerint folyik az oktatás, melynek során német nyelven kell tanulni a történelmet, a célnyelvi civilizációt, a földrajzot és a matematikát. A második idegen nyelv az angol.

 

C osztály

4000 - általános tantervű

Az általános tantervű C osztály 4000 kódú csoportjába igazolt sportolókat várunk, akik versenyengedéllyel is rendelkeznek. A csoport tanulói angol és olasz nyelvet tanulnak.

5000 – általános tantervű igazolt sportolóknak

Az általános tantervű C osztály 5000-es kódú csoportjának tanulói első idegen nyelvként angol, második idegen nyelvként orosz nyelvet tanulnak.

 

Kny D osztály

6000  - magyar-olasz két tanítási nyelvű

A magyar-olasz két tanítási nyelvű KnyD osztályba azoknak a jó képességű diákoknak a jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek az olasz nyelv és kultúra iránt, de még nem tanultak olaszul. A képzés öt évfolyamos. Az első tanévben intenzív olasz nyelvi előkészítés történik. A továbbiakban általános tanterv szerint folyik az oktatás, melynek során olasz nyelven kell tanulni   a történelmet, a földrajzot, a matematikát és a célnyelvi civilizációt. A második idegen nyelv az angol.

 

E osztály

7000 – emelt  óraszámú matematika-informatika

Az E osztály emelt óraszámú matematika és informatika csoportját a matematika és informatika iránt érdeklődő diákoknak ajánljuk. A csoport tanulói angol és német nyelvet tanulnak.

8000 – emelt szintű biológia

Emelt szinten tanulják a biológia tantárgyat az E osztály 8000-es kódú csoportjában az érdeklődő tanulók. A diákok angol és német nyelvet tanulnak.

 

F osztály

9000 – emelt szintű angol

Az emelt szintű angol nyelvi osztályban (F osztály) az angol nyelv óraszáma magas. Az osztályt a nyelvek iránt fogékony, jó nyelvérzékű tanulóknak ajánljuk. Az emelt szintű angol mellett második nyelvként francia nyelvet tanulnak