Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola

A Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium elnyerte a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola kitüntető címet. A magyar kormány által a fogyasztói tudatosság erősítése céljából kiírt pályázatot iskolánk Hajdú-Bihar megyében harmadik középiskolaként nyerte el.

 

Az oklevél ünnepélyes átadására 2020. február 27-én került sor a gimnáziumban az iskola közössége előtt. Az oklevelet Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár asszonya adta át. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Komolay Szabolcs, Debrecen Megyei Jogú Város oktatási intézmények közötti kapcsolatokért felelős tanácsnokát, Dr. Vántus Andrásné, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatóhelyettese, továbbá a címet már elnyert ebesi Arany János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képviselői.

Iskolánk a következő három területen végzett tevékenységekkel pályázott:

  1. Felelős és biztonságos internet és közösségi média használatra nevelés
  2. Pénzügyi tudatosság megalapozása
  3. Fenntartható fogyasztás elterjesztése

Iskolánk vállalja, hogy a kereskedelmi egységek, helyi termelői piacok látogatásával elősegíti a helyi termelői piacok, termékek, valamint fogyasztóbarát vállalkozói szemlélet megismerését és a fogyasztóvédelmi tudás gyakorlati használatát a diákok körében.

A Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola cím sikeres elnyerése a gimnáziumban évek óta folyamatosan zajló, az iskola vezetősége által is támogatott, kitartó pedagógiai munka illetve a tanárok és diákok együttműködő tevékenységének eredménye.

Az oklevél átadása a gimnáziumban:

 

 

Az ünnepségen az iskolai tanulói szerepeltek:

Dekoráció az iskolában a fogyasztói tudatosságról: