Hungarikum vetélkedő: döntő

Hungarikum vetélkedő: döntő

Két csapatunk döntőbe jutott, egyik csapatunk a 6. helyen végzett!

A Lakiteleki Népfőiskola – a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával – vetélkedőt hirdetett a Hungarikum mozgalom népszerűsítése, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében. A nemzetközi megmérettetésre Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában tanuló diákok, valamint a középfokú oktatási intézmények 9. és 10. osztályos diákjai és felkészítő tanáraik jelentkezhettek. A négy korosztályban összesen 232 csapat adta le a nevezését. Egy csapat 3 diákból és 1 felkészítő tanárból állt. Az első fordulóban egy 50 kérdésből álló feladatlapot kellett kitölteni, a második fordulóban két prezentációt kellett készíteni egy hungarikumról és egy kiemelkedő nemzeti értékről, bemutatva azok legfontosabb értékeit, tulajdonságait.

Az elődöntőbe 16 csapat jutott.

A 10. osztályosok versenyében iskolánkból két csapat is tovább versenyezhetett:

 - 6. helyezettként az „ERŐS PAPRIKA” csapat – tagjai Bana Milán, Kolozsi László Sándor és Székely Levente Csongor 10.E osztályos tanulók, felkészítő tanáruk Sümeginé Vitális Éva

 - 14. helyezettként a „PÁRATLAN DEBRECENI PÁROS” csapat – tagjai Erdei Krisztina, Faragó Dorka, Magos Csenge 10.F osztályos tanulók, felkészítő tanáruk Hajdu Anita

A két forduló alatt nyújtott teljesítménye alapján mindkét csapatunk meghívót kapott Lakitelekre, és a Hungarikum Ligetben versenyezhetett tovább a helyezésekért május 25-26-án. Csodás környezetben fogadták a szervezők a versenyzőket. Minden résztvevő teljes ellátást kapott, nagyszerű szálláshelyen tölthették az éjszakát. Változatos feladatokat kellett megoldani.

Mindkét csapatunk kiválóan versenyzett az erős mezőnyben. Az „ERŐS PAPRIKA” csapat a 6. helyen végzett.

Gratulálunk még egyszer a csapat tagjainak, Bana Milán, Kolozsi László Sándor és Székely Levente Csongor 10.E osztályos tanulóknak, és felkészítő tanáruknak,  Sümeginé Vitális Éva tanárnőnek!