Kassán járt a 9.B osztály

Kassán járt a 9.B osztály

 

A Rákóczi Szövetség jelentős támogatásával Kassán járt a 9. B osztály, Kiss József tanár úr és Éles Bulcsú tanár úr vezetésével, június 11én és 12-én, hogy együtt emlékezzenek kassai diákokkal a nemzeti összetartozás napja alkalmából.

Vasárnap egy Pálházáról Kőkapura vezető gyalogtúra és egy kisvonatozás, majd egy finom ebéd következett. Mivel ez utóbbira Hollóházán került sor, így itt lehelőség nyílt a porcelángyártással való megismerkedésre is. Délután a zempléni kirándulásokból ki nem hagyható kalandparkozás várt a csapatra, majd a sárospataki szállásra indultak a kirándulók. Itt Éles Bulcsú tanár úr készítette el a vacsorát, amelyet hosszú és hangulatos beszélgetés követett.

Másnap, hétfőn következett a lényeg. 11 óra körül ért Kassára az osztály, ahol a nagy múltú Szakkay József Szakközépiskolában (hagyományos nevén az „Ipariban”) került sor a trianoni emlékműsor előadására. A fellépők gyorsan felvették a gyásznaphoz illő, elegáns fekete öltözetüket, és kezdetét vette a műsor. A kassai diáktársak érdeklődve hallgatták a beszédeket és a verseket, de legjobban a német nyelvű kórusének tetszett nekik.

A műsor után egy kassai városnézés következett, majd Miskolctapolcán várt egy ízletes ebéd a csapatra. Ezután következett a hazaút. Élményekkel telve, és kellemesen elfáradva ért haza a 9. B osztály. Köszönet a Rákóczi Szövetségnek az utazás támogatáséért, a kassai Iparinak pedig a műsor fogadásáért!