Kimagasló eredmények a Centenáriumi olasz nyelvi versenyen

Kimagasló eredmények a Centenáriumi olasz nyelvi versenyen

 

2022. június 13-án került sor az Szegedi Tudományegyetem Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszéke által meghirdetett Centenáriumi olasz nyelvi verseny döntőjére Szegeden, amelyen a verseny első fordulóján arany fokozatú minősítést szerzett egyéni versenyzők, valamint a két első díjas csapat vett részt felkészítő tanáraik kíséretében.

A kimerítő írásbeli fordulót követően a fiatalok prezentációk kíséretében adtak számot olasz nyelvi és civilizációs tudásukról. A versenyen harminc intézmény több mint kétszáz fiatal tanulója vett részt az egyéni megmérettetésen vagy a csapat projektmunkában. A legjobb egyéni versenyzőket a teljesítményük alapján arany, ezüst, bronz és dicséret kategóriákba sorolták, az írásbeli és szóbeli részből álló döntőbe harmincan kvalifikálták magukat.

A Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium magyar-olasz két tanítási nyelvű tagozatáról a következő tanulók értek el kiemelkedő eredményeket:

Varga Dorina 10.D – arany kategória – két tanítási nyelvű kategória első helyezett

Szóbeli prezentációját Ennio Morricone olasz zeneszerzőről készítette. Lelkesedésével, nyelvtudásával, a prezentáció felépítésével, annak minőségével lenyűgözte a zsűrit.

Kelemen Vivien 10.D – bronz kategória – az írásbeli fordulón elért eredményéért

Dorogi Zsófia 11.D – dicséret – az írásbeli fordulón elért eredményéért

Gratulálunk diákjainknak, és külön gratulálunk Gulyás Éva tanárnőnek kimagasló felkészítő munkájához.