Látogatás a dandárnál

Látogatás a dandárnál

 

Május 31-én, szerdán az MH Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár meghívására a Kossuth laktanya sporttelepén járt iskolánk 21 diákja Éles Bulcsú tanár úr és Géczi Gergő tanár úr kíséretében.

A Hajdúdandár a Debreceni Tankerületi Központtal együttműködve szervezte meg a Honvédelmi Nevelési Program Zárónapját. A nap nyitányaként katonazenekar fogadta az érkezőket, majd az ünnepélyes megnyitó alkalmával Varga István ezredes, a dandár parancsnokhelyettese köszöntötte a megjelent iskolás csoportokat.

A diákokra több versenyszám is várt: tájékozódási (mátrix), 400 méteres és gumikarabélyos váltófutás valamint egy változatos akadálypálya. Utóbbin rögtönzött háziversenyt rendeztünk. A legjobb teljesítők: Balogh Amanda 11. C (0’53”), Pankotai Fanni 10. A (0’54”) és Bodó Bianka 11. B (0’55”) illetve Jakab Kolos 9. E (0’36”), Harsányi Benedek 9. knyB (0’45”) és Grezsu Botond (0’46”).

Az iskolásoknak lehetőségük nyílt a lézeres és az airsoft lövészet kipróbálására, valamint többféle katonai jármű, fegyver és felszerelés megtekintésére. Ebben az MH Bornemissza Gergely 2. Felderítőezred katonái is közreműködtek.

A tartalmas napot a Debreceni Történelmi Korok Hagyományőrző Egyesület részvétele tette teljessé. Meg lehetett tekinteni egyes középkori páncél- illetve fegyvertípusokat, illetve az érdeklődők korhű ruhába öltözött udvarhölgyek segítségével az íjászatba is belekóstolhattak. Azok pedig, akik elgondolkoztak a katonai hivatáson, a toborzóiroda munkatársaitól kaphattak választ a kérdéseikre.

Köszönjük a meghívást, a lehetőséget!

A fényképeket Géczi Gergő tanár úr, Absalom Benító, Grezsu Botond és Kele Gabriella készítette.

A Magyar Honvédség hivatalos beszámoló videója itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=lmfzkcaSopU