Ötödikek lettünk a Kárpát-medencei középiskolás csapatversenyen

Ötödikek lettünk a Kárpát-medencei középiskolás csapatversenyen

A csapat

 

"Ott vagyok honn, ott az én világom"

A 2022. évi Fenntarthatósági Témahét Kárpát-medencei középiskolás csapatversenye, mely az „Ott vagyok honn, ott az én világom” címet kapta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma mint projektgazda és támogató, valamint a Kék Bolygó Alapítvány mint fő támogató megbízásából, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében, a Rákóczi Szövetséggel együttműködésben került meghirdetésre. Együtt neveztünk be a versenyre testvériskolánkkal, az Apáczaival.

A Debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium „Vízcsepp Mesterek határon innen” és a Kolozsvári Apáczai Csere János Elméleti Líceum „Vízcsepp Mesterek határon túl” partnercsapatok a csapatverseny döntőjében első alkalommal vettek részt. A versenyt 2022. szeptember 22-én és 23-án rendezték meg Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi táborban. A mezőnyben legfiatalabb csapattagokkal versenyző csapat bejutott a döntőbe, ahol az ötödik helyezést érte el a nagyon szoros versenyben.

A Csokonai Gimnáziumból Smidróczki Réka és Rácz Lorina 11.C osztályos tanulók, az Apáczai Líceumból Incze-Bordi Terka, Bóné Ilán és Gregus-Fóris Balázs versenyzett. A terepfeladat, a játékos vetélkedő érdekes feladatai alapos tudást, sokféle ismeretet, koncentrációt, kitartást igényeltek. Nagyon büszkék vagyunk a fiatalok teljesítményére.

A kolozsvári csoportot a líceum igazgatója, Vörös Alpár kísérte el. A verseny csokonais koordinátora, fő szervezője Pósán Enikő tanárnő volt. A csapatot elkísérte Molnár Dénes intézményvezető-helyettes is.

Gratulálunk a diákok kimagasló eredményéhez, köszönjük a tanárok lelkiismeretes munkáját.

A Csokonai igazgatói irodájában - Dr. Molnárné Szecskó Ágnes intézményvezető fogadja a vendégeket

Látogatás a Nagytemplomban

Városnézés :)

A csapat és Csokonai, az aulában

Sátoraljaújhely - a verseny egy pillanata

Látogatás Széphalmon

Sárospatak

A döntőbe jutott csapatok